asssociació aurora
977 520 205
200 estudiants participen en la segona plantada del Morell
11/05/2021

L’activitat contribuirà a recuperar la biodiversitat de l’entorn de la Granja dels Frares

Organitzada per l’Ajuntament del Morell i l’Associació Aurora, ha comptat amb la col·laboració de l’escola Ventura Gassol i l’INS El Morell

El Morell, a 11 de maig de 2021. L'entorn de la Granja dels Frares del Morell ha estat, durant quatre jornades, l'escenari de la segona edició de la plantada del municipi. L’activitat, organitzada conjuntament per l’Ajuntament del Morell i l’Associació Aurora en el marc de l’acord de custòdia fluvial del municipi, ha comptat amb la col·laboració de l’escola Ventura Gassol i l’INS El Morell.

Des del passat dimecres dia 5 i fins ahir dia 10, prop de 200 alumnes de 6è de primària i 1r d’ESO dels dos centres educatius han plantat 375 plantes de nou espècies diferents a la finca que hi ha davant de la Granja dels Frares. Tot plegat amb l’objectiu d’afavorir la biodiversitat i integrar paisatgísticament tot l’entorn.

Així, s’ha creat una franja verda amb dues línies de plantació ben diferenciades, una de port més arbori i l’altra de port més arbustiu. En concret, la línia de port més gran està formada per alocs, tamarius, salats blancs, aladerns i ginestes. D’altra banda, la línia de port més petit està integrada per llentiscles, margallons, arç blancs i romaní.

L’alumnat de l’escola Ventura Gassol i l’INS El Morell ha acollit molt bé aquesta iniciativa, que els ha permès realitzar una sortida i una activitat de camp amb la qual han conegut de ben a prop la realitat d'aquest entorn natural i la importància que estigui ben conservat.

Durant els pròxims mesos, l’Associació Aurora s’ocuparà de fer el manteniment de les plantacions, amb la finalitat d’assegurar la supervivència i el correcte arrelament de totes les plantes.

Més actuacions en curs

L’Ajuntament del Morell i l’Associació Aurora tenen signat un acord de custòdia, que enguany s’ha renovat, amb l’objectiu de preservar i millorar l’entorn del riu Francolí. Una col·laboració que preveu la realització de noves edicions d’aquesta plantada. A més, també es duran a terme altres actuacions encaminades a l’eliminació d’espècies invasores de flora i a l’increment de la biodiversitat.

example2
example2
example2
example2