asssociació aurora
977 520 205
200 joves protagonitzen la Tercera Plantada del Morell
07/04/2022

La iniciativa fa incrementar la biodiversitat de l’entorn de la Granja dels Frares.

L’activitat, organitzada des de l’Ajuntament del Morell i l’Associació Aurora, ha comptat amb la complicitat de l’escola Ventura Gassol i l’INS El Morell.

L’entorn fluvial de la Granja dels Frares ha estat, durant quatre jornades, l’epicentre mediambiental del Morell en el marc de la tercera edició de la plantada del municipi. Una activitat organitzada conjuntament des de l’Ajuntament del Morell i l’Associació Aurora, en el marc de l’acord de custòdia fluvial del municipi, i que ha tingut com a protagonistes gairebé 200 joves de l’escola Ventura Gassol i l’INS El Morell.

Així, des del passat dimecres 30 de març i fins al dilluns 4 d’abril, una nombrosa representació de l’alumnat de 6è de primària i 1r d’ESO dels dos centres educatius ha plantat 131 plantes de sis espècies diferents a la finca que hi ha davant de la Granja dels Frares. Tot plegat amb la finalitat d’afavorir la biodiversitat i integrar paisatgísticament tot l’entorn.

Així, s’ha fet una plantació en dues zones diferenciades: a la zona d’aparcament, s’ha augmentat la diversitat arbòria, tot plantant un total de 51 alzines, roures de fulla petita i lledoners en un espai on només hi ha freixes de fulla petita; mentre que a la tanca vegetal que es va iniciar l’any passat s’han plantat 80 arbusts com ara el tamariu, el llentiscle i el romaní, per acabar de completar-la.

L’activitat ja es va dur a terme l’any passat amb una molt bona resposta per part de l’alumnat morellenc, ja que els ha permès realitzar una sortida i una activitat de camp amb la qual han conegut de ben a prop la realitat d'aquest entorn natural i la importància que estigui ben conservat.

Durant els pròxims mesos, l’Associació Aurora s’ocuparà de fer el manteniment de les plantacions, amb la finalitat d’assegurar la supervivència i el correcte arrelament de totes les plantes.

Més actuacions en curs

L’Ajuntament del Morell i l’Associació Aurora, en el marc de l’acord de custòdia que tenen signat amb l’objectiu de preservar i millorar l’entorn del riu Francolí, impulsen conjuntament un projecte de recuperació del bosc de ribera al tram baix del riu Glorieta, amb el suport de l’Agència Catalana de l’Aigua. Aquest octubre, en el marc d’aquest projecte, està previst dur a terme una jornada de voluntariat ambiental oberta a tota la ciutadania a l’entorn de la Granja dels Frares.

example2
example2
example2
example2