asssociació aurora
977 520 205
L'Associació Aurora organitza una jornada de voluntariat ambiental a l'entorn de la platja Savinosa
05/05/2022

La iniciativa, que es durà el proper 14 de maig, està oberta a la participació ciutadana i comptarà amb un ventall d’activitats.

La proposta forma part del projecte ‘Conservem i coneixem el litoral tarragoní’ i té el suport de la Diputació de Tarragona, així com la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona.

El proper dissabte 14 de maig l’Associació Aurora realitzarà una jornada de voluntariat ambiental a l’entorn de la platja de la Savinosa amb diferents activitats per recuperar i donar a conèixer aquest entorn natural. Es revegetaran les dunes de la Savinosa, es netejarà un tram de litoral, i es faran sortides botàniques i de descoberta de l’espai.

La jornada forma part del projecte ‘Conservem i coneixem el litoral tarragoní’, que rep  el suport de la Diputació de Tarragona, en el marc de les subvencions a entitats sense ànim de lucre per al desenvolupament de projectes i actuacions de protecció i millora del medi ambient. També compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona i de l’entitat GATA–Ecologistes de Tarragona.

Desenvolupament de la jornada

La jornada començarà a les 10h a la platja de la Savinosa, al costat de la guingueta. Aquest serà el punt de trobada i l’espai on es farà la presentació de l’acte a les 10.30h. Les activitats s’iniciaran en 2 torns diferents, el primer a les 10.45h i el segon a les 11.30h.

En el primer torn d’activitats es realitzarà una revegetació del sistema dunar de la platja Savinosa i dues sortides botàniques. La plantada a la duna de la platja de la Savinosa es farà amb espècies autòctones típiques d’aquest hàbitat litoral. Es plantaran espècies com el jull de platja, el borró, el card marí, el gavó i la savina litoral. Aquesta última es tracta d’una espècie protegida. En total es plantaran 200 plantes.

Pel que fa les sortides botàniques, en una s’explicaran les comunitats vegetals i les diferents espècies que podem trobar als Morrots de la Savinosa i en l’altra es recorrerà el litoral fins a la cala dels Cossis i també s’explicarà els treballs d’extracció d’espècies invasores que està realitzant l’Associació Aurora.

En el segon torn es repetiran les dues sortides botàniques i també es durà a terme una retirada de residus de les platges i roquissars litorals. La jornada finalitzarà a les 14h del migdia.

Inscripcions

Les persones que vulguin participar a la jornada poden inscriure’s enviant un missatge amb les dades (nom, codi postal, telèfon i correu electrònic) a administracio@associacioaurora.org o trucant al 977520205 (de dilluns a divendres, de 9 a 14h i de 15 a 17h). Cal escollir activitat i torn.

El projecte

El projecte ‘Conservem i coneixem el litoral tarragoní’ pretén, per una banda, millorar la conservació dels hàbitats del litoral de Tarragona i, per l’altra, involucrar els veïns en la conservació d’aquests espais. A més de la jornada de voluntariat, també contempla, en primer lloc, la retirada d’espècies vegetals invasores en diferents punts en el tram de litoral entre el Fortí de la Reina i la platja Savinosa. Aquests treballs ja estan en marxa i els porta a terme una brigada del centre especial de treball de l’Associació Aurora. En segon lloc inclou un seguit d’activitats d’educació ambiental amb escoles del municipi per a descobrir la biodiversitat del litoral de Tarragona.

Vessant social de l’Associació Aurora

L’Associació Aurora és una entitat social sense ànim de lucre que té com a objectius la millora de la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut mental i dels seus familiars, així com la defensa dels seus drets. A la vegada, treballa també la protecció, la conservació i la millora del medi ambient. Entre les diferents activitats que desenvolupa destaquen l’execució de projectes de recuperació d’espais naturals, així com la custòdia del territori i la conservació de la biodiversitat.

 

example2
example2
example2
example2