asssociació aurora
977 520 205
Gran jornada de voluntariat ambiental a l’entorn de la platja Savinosa
16/05/2022

 

▪ 125 persones han participat en les diferents activitats de la jornada de voluntariat ambiental.

▪ S'han plantat 200 plantes per a recuperar el sistema dunar de la platja Savinosa i s’ha netejat un tram de litoral entre aquesta platja i el Fortí de la Reina.

▪ La jornada ha comptat amb la presència, de Josep Forasté, Diputat de Medi Ambient de la Diputació de Tarragona, i d’Eva Miguel, Consellera de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona.

En la jornada de voluntariat ambiental a l’entorn de la platja Savinosa, realitzada aquest cap de setmana, i organitzada per l’Associació Aurora, amb el suport de la Diputació de Tarragona i la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona i l’entitat GATA-Ecologistes de Tarragona, han participat prop de 125 persones. S’han realitzat diferents activitats per recuperar i donar a conèixer l’entorn natural de la platja Savinosa.

En primer lloc, s’ha realitzat una revegetació del sistema dunar de la platja Savinosa. La plantada s’ha fet amb espècies autòctones típiques d’aquest hàbitat litoral. S’han plantat espècies com el jull de platja, el borró, el card marí, el melgó marí i la savina litoral. En total s’han plantat 200 plantes. En segon lloc, s’han dut a terme sortides botàniques i de descoberta de l’entorn, en les quals s’han explicat les comunitats vegetals i les diferents espècies que podem trobar. També s’han mostrat els treballs d’extracció d’espècies invasores que està realitzant l’Associació Aurora. En tercer lloc, s’ha portat a terme una retirada de residus de les platges i roquissars litorals en el tram comprès entre la platja Savinosa i el Fortí de la Reina.

La jornada ha comptat amb la presència, de Josep Forasté, Diputat de Medi Ambient de la Diputació de Tarragona, i d’Eva Miguel, Consellera de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona. Ambdós han destacat la importància de la jornada i del treball que realitza l’entitat. L’Associació Aurora, que integra persones afectades per malaltia mental, porta a terme projectes de recuperació d’espais naturals.

Aquesta jornada forma part del projecte “Conservem i coneixem el litoral tarragoní”, que rep  el suport de la Diputació de Tarragona, en el marc de les subvencions a entitats sense ànim de lucre per al desenvolupament de projectes i actuacions de protecció i millora del medi ambient. També forma part dels actes que promou Europe Direct Tarragona en el marc de la campanya “Let’s Clean Up Europe”.

 

example2
example2
example2
example2