asssociació aurora
977 520 205
Projecte de millora i conservació dels hàbitats del Bosc de la Marquesa
07/11/2022

En el marc de la convocatòria de subvencions destinades als espais naturals de Catalunya, als hàbitats i espècies, en l’àmbit del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020 del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, l’Associació Aurora ha realitzat un projecte de millora i conservació dels hàbitats al Bosc de la Marquesa a l’espai natural protegit de Tamarit i Punta de la Móra.

Els treballs han consistit en potenciar l’hàbitat del savinar litoral, una comunitat vegetal molt escassa a nivell català, on predomina la savina litoral (Juniperus phoenicea ssp. turbinata). El  Bosc de la Marquesa és un espai natural de gran rellevància, entre d’altres factors, perquè s’hi troba la població de savina litoral més gran de Catalunya. Per potenciar aquest hàbitat, s’ha realitzat la tala i retirada de pins blancs, que competeixen directament amb les savines per l’espai i per la llum, així com també s’ha realitzat un tractament sobre el vol arbustiu de manera molt selectiva.

En aquest projecte també s’ha dut a terme una retirada d’arbres morts i caiguts de l’espai. Les fortes ventades dels darrers temporals van causar la caiguda de molts arbres a la zona darrere de Cala Becs o Roca Plana. Aquests grans arbres caiguts suposaven un problema de mobilitat per les persones i un alt risc d’incendi forestal. Amb la seva retirada s’ha pogut alliberar l’accés a la platja.

Aquest projecte ha rebut una subvenció de 33.441,03 €. En concret el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha finançat 19.061,39€ i la Unió Europea, a través de fons FEADER, ha aportat els 14.379,64€ restants.

 

example2
example2
example2
example2