asssociació aurora
977 520 205
L'Associació Aurora organitza la conferència "Salut i natura"
28/11/2022

■ Aquesta conferència, que està oberta a tota la ciutadania, tindrà lloc aquest divendres 2 de desembre al Caixaforum de Tarragona, al carrer Colom 2.

■ La proposta forma part dels actes de celebració del 25è aniversari del Centre Especial de Treball de l’Associació Aurora i dels actes de commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat que promou l’Ajuntament de Tarragona.

En aquest acte es presentarà el vídeo “Salut mental i natura”.

L’Associació Aurora, en el marc de la celebració del 25è aniversari del seu Centre Especial de Treball, organitza la Conferència i debat “Salut i natura”, el proper divendres 2 de desembre, a les 18.30h, a la sala d’actes del Caixaforum de Tarragona, al carrer Colom 2.

Cada vegada hi ha més informació i més estudis científics que descriuen els beneficis que comporta el contacte amb la natura i els espais verds sobre la salut en general i també sobre la salut mental en particular. En aquesta conferència abordarem amb detall aquests aspectes.

L’acte comptarà amb la presència de dos especialistes en aquesta matèria. La Sílvia Gili, biòloga, filòsofa i coordinadora del postgrau sobre Boscos Terapèutics de la Fundació Universitat de Girona, i del Ricard Fernandez, geòleg, guia de muntanya i membre de l’Escola Catalana de l’Alta Muntanya (ECAM). La presentació anirà a càrrec del periodista Ricard Lahoz.

L’Associació Aurora, en els seus 35 anys d’experiència, ha pogut comprovar de primera mà els efectes positius que genera la natura sobre la salut mental de les persones que integra.  De fet, en seu Centre Especial de Treball, que enguany celebra el seu 25è aniversari, integra social i laboralment persones amb malaltia mental, que realitzen treballs de conservació i millora d’espais naturals.

En aquest acte, a més de les intervencions dels dos ponents, es presentarà el vídeo “Salut mental i natura”, que explica la tasca i l’experiència de l’entitat, i mostra un equip de treballadors realitzant treballs al bosc. L’acte finalitzarà amb un debat i un torn obert de paraula en el qual els assistents podran participar.

Vessant social  i ambiental de l’Associació Aurora

L’Associació Aurora és una entitat social sense ànim de lucre que té com a objectius la millora de la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut mental i dels seus familiars, així com la defensa dels seus drets. A la vegada, treballa també la protecció, la conservació i la millora del medi ambient. Entre les diferents activitats que desenvolupa destaquen l’execució de projectes de recuperació d’espais naturals, així com la custòdia del territori i la conservació de la biodiversitat.

example2