asssociació aurora
977 520 205
Actuacions dins del conveni amb l'Ajuntament de Tarragona
19/12/2023

 

En el marc del conveni amb l’Ajuntament de Tarragona d’aquest any 2023, l’Associació Aurora ha realitzat durant tot l’any un seguit d’actuacions encaminades a la conservació d’alguns dels entorns naturals del municipi com el riu Francolí o el litoral tarragoní. Les actuacions han estat les següents:

S’ha dut a terme un control de la canya (Arundo donax) al marge esquerre del riu Francolí, entre el pont de Santa Tecla i el pont de l’autovia A7, per alliberar les plantacions portades a cap per l’entitat en anys anteriors de la competència amb aquesta exòtica invasora. Aquests treballs tenen l’objectiu de consolidar aquestes espècies autòctones típiques de ribera i millorar la situació del bosc de ribera en aquest tram de riu.

Pel que fa al litoral, s’ha realitzat un manteniment dels abalisaments de la Platja Llarga, dels Morrots de la Savinosa i de la Platja de la Savinosa. És freqüent que, sigui per les condicions climatològiques o pel vandalisme, alguns trams de pals i cordes es facin malbé o pateixin algun desperfecte. Aquest manteniment es fa amb l’objectiu de protegir hàbitats tan sensibles i importants com ho són els sistemes dunars, els quals serveixen de reservori de sorra per les platges i gaudeixen d’una biodiversitat única.

També al litoral s’ha efectuat un manteniment de la zona de l’aparcament que hi ha a la Platja Llarga al costat de la Gran Duna, desbrossant els nuclis de canya que hi creixen.

A la vegada, s’ha dut a terme un seguiment de l’estat ecològic del riu Francolí per conèixer la seva situació i poder observar la seva evolució al llarg dels anys. S’han analitzat les poblacions de peixos, les comunitats de macroinvertebrats, l’estat del bosc de ribera i les propietats fisicoquímiques del riu.

Finalment, s’ha realitzat una jornada de servei comunitari ambiental amb l’Institut Pont del Diable del barri de Sant Salvador. En aquesta jornada, l’alumnat de 4t d’ESO ha conegut a l’entitat i els seus treballs, ha dut a terme un manteniment de les plantacions al riu Francolí al seu pas per Sant Salvador i ha pogut gaudir d’una sortida de descoberta de la biodiversitat de l’espai de la Resclosa de Sant Salvador.

Aquest projecte ha rebut una subvenció de 15.000€ per part de l’Ajuntament de Tarragona.

 

example2
example2
example2
example2