asssociació aurora
977 520 205
AURORA realitza treballs de millora del savinar del Bosc de la Marquesa
05/02/2015

L’Associació Aurora, que integra persones amb discapacitat mental, està desenvolupant una actuació per millorar i potenciar el savinar litoral al Bosc de la Marquesa. Aquesta comunitat vegetal es troba a la franja més costanera i habitualment sobre sòls sorrencs. Està constituïda de savina i d’altres espècies com el llentiscle i l’estepa d’arenal.

A Catalunya aquesta comunitat vegetal es troba en perill d’extinció. L’únic savinar litoral de Catalunya és el que es troba a l’Espai d’Interès Natural de Tamarit-Punta de la Móra. Per trobar espais equivalents cal anar a França, a Andalusia o a les Illes Balears.

Les savines pateixen la competència d’algunes espècies arbustives com el llentiscle i l’aladern, així com dels pins blancs. I també d’algunes lianes com ara l’arítjol. Per aquest motiu, en alguns punts del Bosc de la Marquesa s’està fent una actuació de retirada d’aquestes espècies de manera selectiva i manual. També s’està retirant alguns arbres caiguts i branques de pins seques.

Els treballs es realitzen en el marc dels ajuts per al finançament d’actuacions ens els espais naturals protegits de Catalunya de Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i es fan sota la supervisió dels seus tècnics.

L’Espai Interès Natural de Tamarit-Punta de la Móra forma part del Pla d’espais d’interès natural (PEIN) des de 1992.

 

example2
example2